BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

dimecres, 10 de març del 2010

3r dia de projecte

Continuem amb el projecte. Quantes coses hem après d’Egipte!
Avui hem conegut el papir. Hem après que a la vora del riu Nil, conreaven unes plantes amb els quals feien el papir, nom del qual ve la paraula paper. En els papirs era on escrivien els antics egipcis.
Per fer servir el papir col•locaven unes canyes verticals que feien de suport a les horitzontals, després els hi donaven cops amb un martell i les plantes desprenien un líquid que servia de pega.
Per escriure a sobre el papir utilitzaven una canya punxeguda mullada amb una mena de tinta feta amb aigua i substàncies vegetals que li donaven color. I així dibuixaven l’objecte que volien representar. És l’escriptura jeroglífica. Els escrivans eren els que sabien escriure i tenien més prestigi.

A l’hora de música hem començat a representar la “ Marxa Triunfal” d’ Aida de Verdi, un fragment d’una òpera d’una història d’Egipte. Tracta d’un faraó que va demanar al capità dels soldats egipcis que capturés a la princesa Aida, filla del rei d’Etiòpia, però al capità li feia pena perquè estava enamorat d’ella. Però la cosa es complicava perquè la filla del faraó Amneris estava enamorada del capità Radamès. Hem rigut una barbaritat i ens ho hem passat molt bé!

Més tard hem anat a veure un vídeo sobre el Misteri d’Egipte. Hem après moltes coses. El arqueòleg Carner per trobar la tomba de Tutankamon no ho va tenir fàcil va haver de fer sis expedicions. Els esclaus tardaven 20 anys per fer una piràmide, arrossegant pedres immenses...

Per acabar el dia hem començat a escriure el nostre alfabet amb egipci, quina passada tot eren dibuixos!
Ara us podeu divertir amb aquesta pàgina per escriure els noms en Egipci.

www.egipto.com/museo/alphabet/name.html

2 comentaris:

  1. A casa també hem jugat amb l'alfabet egipci. Es divertit.

    ResponElimina
  2. El projecta está sent molt divertit.

    M'ho estic pasant molt bé

    ResponElimina