BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

dijous, 11 de març del 2010

4t dia projecte

Aquest matí hem començat el dia entrant al nostre bloc i mirant algun dels enllaços interessants: el de les piràmides i el de la vida quotidiana dels egipcis.

Del de les piràmides hem après moltes coses:
- La primera piràmide que es va fer tenia forma esglaonada.
- El nom de les tres piràmides més importants: Keops, Kefren, Micerí.
- Als primers faraons els van enterrar en tombes que s’anomenaven mastaves, més tard van utilitzar la piràmide esglaonada, després la piràmide inclinada i finalment la piràmide.
- Ens hem quedat bocabadats perquè 100000 esclaus havien de treballar durant 20 anys arrossegant grans blocs de pedra molt grans per construir una piràmide. Hem fet la comparació imaginant-nos dos camps de futbol tots plens de gent.
Hem rigut molt, perquè els hi hem preguntat si els hi agradaria poder retrocedir en el temps i viure a l’antic Egipte. La majoria han contestat que si, per ser ells els faraons per poder manar i ser rics. Però quan nosaltres els hem dit que hi havien molts esclaus i que molts d’ells ho serien, la cara dels nens ha canviat de cop. Com s’han estranyat!

En el de la vida quotidiana hem après com vivien, que menjaven i com vestien.
- Hem après una paraula nova “tova” que es una barreja de fang i palla que es posava amb un motlle de forma rectangular i es convertia amb maons. Els hi hem explicat que on nosaltres posem ciment ells posaven aquesta barreja.
-Les cases tenien pocs mobles. Les parets de les cases estaven pintades de colors molt vius.
- Menjaven: llegums, fruites, pa, cervesa i peix del Nil. De carn quasi mai menjaven i alguna vegada ous.
- Dels vestits han quedat sorpresos de la cura que tenien els egipcis del seu cos ben pentinats, maquillats tant homes com dones, el seu perfum etc.
Després a la classe hem treballat el Faraó: era a la vegada un home i un déu. El rei que governava i el gran sacerdot dels temples. Durant la coronació els sacerdots que presidien la cerimònia entregaven els atributs al nou rei diví. Rebia la diadema, el fuet, el ceptre, l'ankh i diverses corones. El faraó els sembla un personatge molt especial. Els entusiasme.

Finalment hem fet educació física. També hem seguit treballant Egipte: hem hagut de construir una piràmide amb cons i intentar pujar-la sense que es caigués. Com costava! Quantes caigudes!

2 comentaris:

  1. Hola bona nit crec que esteu fent una bona feina amb aquest projecte. El nen ve a casa cada dia molt content i explicant forces coses.

    ResponElimina
  2. Hola bon dia! Els nens/nenes estem aprenen moltes coses sobre Egipte i ens ho estem passant molt bé. Ara estem a la biblioteca mirant el bloc i escrivint aquest comentari. Molts petons

    ResponElimina